CV

Arbetslivserfarenhet

Seniorkonsult, september 2023 –
PS Provider, Halmstad

Seniorkonsult, november 2022 – juni 2023
Spinverse, Göteborg
Spinverse är ett konsultföretag som bistår med ansökningar om regionala, nationella och europiska stödmedel för bland annat forskning, innovation och gröna investeringar. Under min projektanställning på Spinverse arbetade jag med ansökningar både på nationell och europeisk nivå, varav jag projektledde en ansökan i miljardklassen som beviljades. Jag deltog också i arbetet med en annan ansökan som beviljades medel i liknande omfattning. På Spinverse arbetade jag tillsammans med kunder och kollegor inom projekt avseende elbilsbatteriproduktion, våg-/strömkraft, grönt stål, bioflygbränslen och koldioxidlagring.

Kommunstyrelsens ordförande, maj 2018 – oktober 2022
Halmstads kommun
Som kommunstyrelsens ordförande har jag under fyra år lett det politiska arbetet i Sveriges 17:e största kommun, tillika Sveriges 43:e största arbetsgivare. Ett uppdrag som har varit både intressant och spännande på många sätt, där jag bland annat har fått möjlighet att utveckla ledaregenskaper, scen‑ och mediavana, samt samarbetsförmåga.

Ledamot i Beredningen för digitalisering, våren 2020 – mars 2023
Sveriges Kommuner och Regioner, SKR
I samband med en förändring av den politiska sammansättningen i SKR:s beredningar så valdes jag 2020 in som ledamot i beredningen för digitalisering. I beredningen samlas ledande kommun- och regionpolitiker från hela landet för att driva och följa upp frågor om digitalisering av det offentliga Sverige.

Styrelseordförande, mars 2015 – april 2018
Halmstads Energi och Miljö AB
Under föregående mandatperiod var mitt huvuduppdrag att leda styrelsearbetet i kommunens energi‑ och avfallsbolag, en verksamhet med cirka 1 miljard i årlig omsättning och 200 anställda. Ett uppdrag där jag i nära samarbete med VD drev större förändringsprocesser i verksamheten. Är certifierad styrelseledamot.

IT-konsult/systemutvecklare, augusti 2009 – april 2018
Scandisys/Cavagent, Halmstad
Scandisys/Cavagent utvecklar affärssystem till små och stora företag i resebranschen. Som så ofta i mindre IT‑företag så får man som konsult delta i hela kundresan, vilket passade mig utmärkt. I min roll ingick därför att identifiera ett problem och presentera en övergripande lösning, kravställa och programmera, samt installera och utbilda.

IT-konsult/systemutvecklare , oktober 1998 – augusti 2009
Epani/SYSteam, Halmstad
Epani (har därefter bytt namn ett flertal gånger) utvecklade i huvudsak affärs‑ och bokningssystem till golfklubbar. Under mina 10 år på företaget så arbetade jag med en rad olika golflösningar, på slutet i huvudsak kopplat till klubbarnas bokföring. Löpande kundkontakter var en naturlig del av arbetet som jag tyckte mycket om.

De sista åren på SYSteam jobbade jag mer som generell IT-konsult och tog uppdrag inom en lång rad olika branscher, vilket gav en intressant inblick i de utmaningar som företag inom såväl tjänste- som tillverkningssektorn möter i vardagen.

Utbildningar

IT-ekonom (kandidat), september 1995 – juni 1998
Högskolan i Halmstad, Halmstad
Min huvudsakliga utbildning är kandidatutbildningen ”IT‑Ekonom”, där huvudämnet företagsekonomi (inriktning marknadsföring) kompletterades med informatik. Jag läste under denna tid även in en sommarkurs, Juridisk översiktskurs (JÖK).

Jag har vid fyra tillfällen återvänt till högskolan för studier parallellt med arbetet. De senaste åren har jag läst kurser inom AI och ledarskap, dessförinnan har jag kompletterat min utbildning med kurser inom miljöekonomi och klimatfrågor.

Samhällskunskap, september 1992 – februari 1993
Göteborgs universitet, Göteborg
Grundläggande utbildning i samhällskunskap.

VD-utbildning, november 2022 – december 2022
Västsvenska Handelskammaren, Göteborg
Syftet med utbildningen är att ge en komplett bild av vd-rollen och vad som krävs för att tackla vd-utmaningar som kan uppstå, samt hantera den dagliga driften och utvecklingen av företagets lönsamhet och organisation.

Ledarskap och team, september 2022 – januari 2023
Mälardalens universitet, distans
Kursen syftar till att ge kunskaper om hur individer och grupper interagerar och hur grupper och team fungerar i organisationer.

Kuriosa

Utöver formella erfarenheter har jag också några ytterligare, lite mer kuriosa, poster på mitt CV. Jag har skrivit och publicerat två deckare, deltagit i TV-programmet ”Värsta Språket” för min förmåga att bland annat räkna bokstäver i långa ord, samt prövat på att stå på scen som ståuppkomiker. Jag är sedan 2021 också aktiv hemvärnsman och håller mig efter bästa förmåga i form genom att springa 2-3 halvmaraton varje år. Dessutom är jag vigselförrättare och har hittills vigt cirka 0,2% av Halmstads alla invånare 🙂