Klipp från budgetfullmäktige

budgetbildBudgetdebatten i Halmstads kommunfullmäktige den 14 juni slutade med förlust för Femklöverns budgetalternativ. En moderat kommentar om detta går att läsa här: Nytt läge i lokalpolitiken.

I korthet innebär den vinnande budgeten en skattehöjning med 55 öre, vilket ungefär blir 3 000 kronor per år för en familj med två inkomster på 25 000:-/månad. Pengarna används i huvudsak till budgetposter med den något kryptiska titeln ”Förstärkningar”. Innehåller i dessa förstärkningar är inte preciserade.

Det kommer finnas anledning att återkomma till S-budgeten när det är dags att genomföra den.

Men nu tillbaka till budgetdebatten. För egen del hade jag förberett två inlägg. Dels ett huvudanförande, denna gång inriktat helt på den socialdemokratiska skattehöjningen. Men så hade jag också förberett ett lite mer ovanligt inlägg – på rim. Innehållet var minst lika allvarligt menat som huvudinlägget, men ibland får man helt enkelt testa något nytt för att tränga igenom i en 13 timmar lång debatt. Båda dessa inlägg har jag gjort små klipp av och publicerat på Facebook. Nedan kan du se dem inbäddade.

Huvudanförande om skattehöjningen

Replik på rim på Tania Bengtssons anförande

 

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: