Nu ska pusslet läggas

jigsaw-puzzlePrecis som i så många andra kommuner runt om i landet slutade kommunvalet i Halmstad med ett ganska oklart valresultat. Det går inte att peka ut någon tydlig vinnare, även om enskilda partier gjorde stora framsteg. I Halmstad var det i första hand Centern och Sverigedemokraterna som vann nya mandat, medan vi moderater gick bakåt.

Idag styrs Halmstad av Alliansen i gott samarbete med Miljöpartiet. Men hur ser det ut imorgon?

Det som pågår just nu är att samtliga partier i Halmstad har utsett företrädare med uppgift att förhandla. För vår del så innebar det att vi redan under måndagskvällen träffades i den nyvalda fullmäktigegruppen för att diskutera tänkbara alternativ. Exakt vad detta slutar med återstår att se.

När partierna sedan är överens om en fungerande majoritet så återstår att fördela ordförandeposter och ledamöter i kommunens olika nämnder och bolag. Min uppgift i det är att inom några dagar presentera för partiet vilka uppdrag jag helst vill ha efter valet. Dessa önskemål kommer sedan att vägas in tillsammans med alla andra önskemål, men också självklart ta hänsyn till mandatfördelning, kompetenser och erfarenheter.

För min del innebär det att jag nu med jämna mellanrum kikar på kommunens organisations-skiss och funderar på vad jag skulle kunna bidra med. Vad gör till exempel Servicenämnden? På vilket sätt skulle jag vilja påverka arbetet där?

I grund och botten har jag ett stort intresse för miljö- och energifrågor, vilket ger mig åtminstone tre olika alternativ att välja på. Men jag är också intresserad av att värna och utveckla valfrihetsreformerna i välfärden. Det ger mig ytterligare några alternativ.

På söndag måste jag ha bestämt mig. Jag hoppas att jag då kan erbjuda våra förhandlare en pusselbit som inte bara tillgodoser mina och deras intressen, utan som också ger mig den bästa möjligheten att leva upp till de personliga löften som jag har gått ut med till väljarna före valet.

Jag återkommer självklart så snart jag vet mer.

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: