Mina personliga vallöften

JonasMOkej, du tänker kanske så här: ”Jag röstar på Jonas i höst. Han verkar ändå ha en del bra idéer.”

Absolut, gärna för mig. Men samtidigt tycker jag inte att du ska köpa grisen i säcken och chansa. Så om du vill veta hur grisen ser ut innan du lägger din röst på mig i höst – då ska du läsa detta. Det är mina personliga vallöften.

Personliga vallöften

Jag är en miljökille. Men inte av typen som hävdar att tillväxt och transporter per automatik är dåligt för miljön. En renare värld når vi genom innovation – inte stagnation.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag som gynnar smart miljövänlig teknik i Halmstad.

Jag tycker att kommunen ska göra det enkelt att vara miljövänlig – men jag tycker också att Halmstadborna måste anstränga sig lite själva.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag som gör det billigare för sopsorterare. Och tvärtom.

Jag tror på fler friskolor i Halmstad. Inte bara för att jag gillar valfrihet, utan för att jag genuint tror på tanken att konkurrens är utvecklande och leder till en bättre skola.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag som släpper in fler friskolor.

Sänkt skatt står inte högst på min priolista. Däremot ska sänkt skatt alltid övervägas när kommunens ekonomi visar överskott. Det är inte rimligt att det alltid är nya utgifter som går först när kommunen har tagit in mer skatt än nödvändigt.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag om sänkt skatt när det finns överskott.

Jag är en idétjuv. Jag tror att Halmstad blir bättre om vi ständigt försöker titta oss omkring och se hur andra har löst samma problem. Jag ser det som min plikt som politiker att leta bra idéer hos andra och tillämpa dem på Halmstad.
Löfte: Jag tänker fortsätta googla, göra studiebesök och basera förslag på det jag hittar.

Jag tycker att det finns för många politiska uppdrag i Halmstad. Politiska beslut blir inte bättre bara för att det är många som fattar dem. De blir däremot dyrare och mer långdragna. Och i värsta fall sämre.
Löfte Jag tänker stödja och lägga förslag som minskar storleken på nämnder och kommunfullmäktige.

Jag tycker att Halmstad ska anstränga sig mycket för att ordna heltidsarbeten åt sin personal om de själva vill. Alla ska kunna leva på sin lön. Jag tycker däremot inte att heltidsjobb ska vara ett bindande löfte från kommunen.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag som syftar till fler heltidstjänster.

Förbud eller att ”sätta ner foten” är aldrig mitt förstahandsval. Det mesta går enligt mig att lösa med dialog – under förutsättning att man börjar prata i god tid.
Löfte: Jag tänker arbeta proaktivt och konfliktförebyggande som kommunpolitiker.

Jag tror på samarbeten med andra kommuner. Det finns många områden där vi kan slå ihop verksamheter med i första hand grannkommunerna. Att sköta kommunen effektivt betyder ibland att man måste lämna kommunen.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag om nya samarbeten med grannkommuner.

Jag tror på ömsesidig respekt i politiken. Mina politiska motståndare må ha andra åsikter än jag, men jag utgår ändå alltid från att de vill göra Halmstad bättre. Deras bättre råkar bara inte vara samma som mitt bättre.
Löfte: Jag tänker ha en god ton i debatten. Även i de undantagsfall då andra inte har det.

För mig betyder svenskhet att vi hjälper till och ställer upp när människor drabbas av krig och svält. Det är en stolt svensk tradition som är värd att försvara. Halmstad ska ta sin del av det ansvaret.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag om att Halmstad ska fortsätta ta emot flyktingar.

Jag tror på en skattefinansierad välfärd. Men jag tror att välfärden blir bättre om fler får vara med och utveckla den.
Löfte: Jag tänker stödja och lägga förslag om privata alternativ i skola och omsorg.

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: