Tomma tunnor skramlar mest

Tomma tunnor skramlar mestJag brukar inte prata så mycket om Socialdemokraterna. Mest för att jag tycker att vi själva har en så bra politik. Då känns det lite slösaktigt att lägga tid på att prata om någon annan. Jag är trots allt en sparsam man.

Men så kommer det ibland en dag – som idag – när jag får lite feeling. Kanske för att det är valår. Kanske för att det är söndag. Eller kanske bara för att jag gillar att tetas.

Alltså tänker jag ägna några rader åt (S) idag. Visserligen inte så många – minns att jag är sparsamt lagd. Och för att vara riktig ärlig: jag tänker inte ens ägna mig åt deras politik – utan snarare åt det tomma utrymme där deras politik borde ha funnits. Åt den tomma skramlande tunnan.

Grejen är nämligen den att det har dykt upp ett antal frågor där det klagas och gnälls något fasligt från (S)-håll. Och lustigt nog är den gemensamma nämnaren att om (S) hade fått bestämma i dessa frågor så hade det aldrig blivit som det blev och om väljarna bara ville låta (S) bestämma efter valet så … tänker de minsann inte göra ett endaste dugg för att ändra på det som blev.

What? Varför då? Varför utsätter de sig frivilligt för det politiska självmålet att först klaga på avregleringarna av Apoteket och Bilprovningen – för att sedan erkänna att de själva tänker behålla varenda apotek och varenda bilprovning om de vinner valet?

Och varför utsätter de sig frivilligt för det retoriska självmordet att först klaga högljutt över första, andra, tredje, fjärde och – jo då –  femte jobbskatteavdraget – för att sedan erkänna att de själva tänker behålla vartenda ett om de vinner i höst?

Antagligen för att förvirra oss. Och de lyckas över förväntan. För hur i helskotta ska man kunna vinna en debatt när man först får stå till svars för brister i regeringens politik – och när man sedan ska skärskåda Socialdemokraternas egen politik så visar det sig att det är regeringens politik de går till val med.

Därför tycker jag att det är dags att (S) visar lite stake. De ville ju inte ha de 40% nya apoteken eller de 60% nya bilprovningarna. Och de ville definitivt inte låta löntagarna behålla en extra månadslön om året i sänkt skatt. Så vad väntar de på?

Det är ju nu det är valår! Det är nu tunnan borde fyllas med något annat än tomma ord. Det är nu Socialdemokraterna borde lova väljarna att äntligen ta bort allt det där dumma som Alliansen har infört och som man var, är och för all framtid kommer att vara så himla, himla mycket emot.

 


Not: Bilden är skapad av DeadWrong och modifierad av mig. Följ länk för mer info.

 

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: