God Jul och Gott Nytt År!

20131222-125702.jpgJag tar en liten paus från julstöket och tittar tillbaka på ännu ett år i det politiska livet. Fortfarande är åren lätträknade, men den första perioden som förtroendevald lider i alla fall mot sitt slut.

I Miljö- och Hälsoskyddsnämnden har vi nu kunnat se ganska tydliga tecken på att vår ambition att det ska vara lätt att göra rätt har börjat få genomslag på riktigt. Fler restauranger än tidigare kommer nästa år att få en lägre riskklass, med färre kontroller och sänkta avgifter som följd. Samtidigt har vi under året fattat många jobbiga beslut som har orsakat en del upprörda känslor. Jag känner mig ändå trygg i att jag själv har arbetat väldigt hårt för att påverka dessa beslut i en riktning som känns bra för mig – utan att ge avkall på de värden som vi är satta att skydda. En del beslut har hamnat lite snett från början och jag hoppas att jag själv har lärt mig något av detta inför framtiden.

I Moderaterna har jag under året fått stora förtroenden som jag hoppas att jag har förvaltat väl. Jag har under året arbetat i den lokala partistyrelsen, representerat Halmstad på Sverigemötet, deltagit i arbetet med ett lokalt valprogram och – inte minst – organiserat en gåsamiddag på egen hand.

Vid sidan av arbetet i nämnden och i partiet så har jag skrivit ett antal insändare om så vitt skilda områden som Bilprovningen, skolan och enskilda avlopp. Jag har skrivit ett antal inlägg som gästbloggare, men framförallt hållit min egen blogg igång med ett trettiotal inlägg under 2013. Flera av dessa inlägg har av olika anledningar fått viss spridning utanför den vanliga gruppen av läsare. Det har varit spännande att följa.

Nästa år är det valår. Då blir det extra fart på gubben. Jag hoppas på en plats på listan till kommunfullmäktige som spikas i mitten av mars. Därefter hade jag tänkt att driva en liten personvalskampanj. Mest för att jag tror att det gör mig till en bättre politiker om jag exponerar mig själv och ber om ett förtroende. Och bättre politiker kan man väl aldrig få för mycket av?
Jag har också ett antal funderingar om nya blogginlägg – som vanligt kring allt mellan himmel och jord. Integration och kollektivtrafik står högst på listan just nu.
Men det får bli nästa år. Nu går jag på jullov.

God Jul och Gott Nytt År!

1 kommentar

  1. God Jul och Gott Nytt år, Jonas.

    Jag är övertygad om att du är på rätt väg för ditt politiska liv. Akta Dej bara så du inte hamnar i riksdagen. eller ännu värre. På Rosenbad 🙂

    sune

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: