Allt har ett pris

själEn av mina partikamrater, Jerzy Golowkin i Hylte, har idag fått stor uppmärksamhet i alla riksmedier efter en attack på statsminister Fredrik Reinfeldt. Nu är det inte attacken i sig som är den stora nyheten, utan att det sker tillsammans med två sverigedemokrater i en debattartikel i Hallandsposten.

Det som dessa tre halländska herrar retar sig på är att Fredrik Reinfeldt hellre vill lämna över till en rödgrön regering än att förhandla med SD. Kommunistliknande åsiktsförtryck, anser de, utan att närmare precisera sin logik. Sju av åtta folkvalda partier vill alltså inte samarbeta med det åttonde. Det är inte åsiktsförtryck. Det betyder bara att det åttonde partier för en politik som de sju andra absolut inte kan tänka sig att ställa upp på.

Själv är jag helt överens med statsministern. Aldrig att jag vill se en moderatledd regering bli politisk gisslan hos Sverigedemokraterna.

Varför då? Ja, herregud, min personliga lista kan göras lång. Men jag kan väl börja enkelt. Nedan följer ett par öppenhjärtliga funderingar från sociala medier som jag har hämtat in under kvällen. Avsändare är i samtliga fall halländska sverigedemokrater med förtroendeuppdrag i regionen eller i någon av våra halländska kommuner.

Det verkar att invånare i denna ruttna stad hellre går och tittar på pervoparader än på riktiga män som lirar hockey.
(Halländsk sverigedemokrat om alla tomma platser i Globen under Sweden Hockey Games. Kan vi anta att han inte går med i Pride-paraden i år heller?)

I Burma förbjuds muslimer att ha fler än två barn. Jag kan tycka att det är en bra idé.
(Halländsk sverigedemokrat, som sedan förtydligar sitt uttalande med att hon hoppas att det sker genom preventivmedel så att inga oskylda bebisar kommer till skada… Vem påstår att sverigedemokrater är hjärtlösa)

Den Svenska regeringen är den enda i hela Världen som vågat sej på att under ett Decennium sänka Pensionen 4 gånger , för sina gamla orkes o försvarslösa ålderspensionärer ,,samtidigt som man välkomnar all Världens slödder med kostnadsfria läkar o tandläkarbesök ,gratis mediciner m.m
(Den halländske sverigedemokraten har inte författat detta inlägg själv. Bara delat med sig för att det var så himla bra …)

Samtidigt som andra länder i Europa håller på att rekrytera högutbildad och högkvalificerad arbetskraft fortsätter alliansen att med aktivt stöd av ”gröna” och passivt stöd av ”röda” massimportera analfabeter med stora barnkullar
(Halländsk sverigedemokrat som antagligen hellre hade sett ett inbördeskrig i något lite mer välutbildat land än Somalia)

Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde.
(Halländsk sverigedemokrat som kände sig tvungen att förklara massakern på Utöya. Invandringens fel. Det också.)

Nu är ju detta inget halländskt fenomen. Inte alls. Dag ut och dag in kan listan fyllas med uttalanden som dessa, eller värre. Från hög till låg inom Sverigedemokraterna. Inte i smyg – utan på bloggar, Twitter och Facebook.

Det är detta det handlar om. Vårt parti gillar inte dessa åsikter. Det är därför vi inte vill förhandla med SD. Det är därför vi inte vill göra oss beroende av dem. Det är inte åsiktsförtryck. Det är vanligt bondförnuft. För ett beroende av SD kommer med ett pris. Och de som sätter priset är samma personer som står bakom citaten ovan. Så frågan är alltså om vi vill göra vårt partis mest grundläggande principer om människors lika värde till en ren förhandlingsfråga.

Jag tycker inte det. Statsministern tycker inte det. Och jag hoppas att Jerzy Golowkin inte heller tycker det. Egentligen.

 

1 kommentar

  1. Din partikamrat var omdömeslös. Visste han verkligen vilka de två andra var. Dessutom den partiledare som får frågan om att leda regeringen avgör själv med vilka han kan samregera.
    Skillnaden mellan moderat-, och allianspolitik, är himmelsskriande för stor för att liera sig med ett lätt kamouflerat nazistparti som Sverigedemokrat. Sverigevänlig, Nationalist, Nationalsocialist. Skit samma i de här fallen.

    Ursäkta språket. Det var ren svenska.
    .

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: