En spännande helg i Karlstad

Sitter på tåget på väg hem från Karlstad efter ett par dagars Sverigemöte tillsammans med över två tusen partikamrater från hela landet.

Det är inspirerande att träffa så många engagerade moderater.
Jag hade till exempel ett spännande samtal med unga moderata skolungdomar i en småstad vars stora problem är att det bara finns en enda gymnasieskola i kommunen. Det var inte svårt att bli inspirerad av att höra hur de kämpar för att få kommunen att släppa in friskolor. Jag kan bara hoppas att lite av deras entusiasm smittar av sig.

Jag fick också möjlighet att delta i flera samtal med halländska kollegor om möjliga samarbeten mellan de halländska kommunerna. Dels på miljöområdet, men också rent allmänt när det gäller marknadsföringen av Halland.

På en sådan här stor tillställning vimlar det också av intresseorganisationer och myndigheter. Det hade jag inte väntat mig, men det var en intressant del av helgen. Jag har pratat livsmedelsfrågor, hyresgästers rättigheter, slutförvaring av kärnbränsle, matsvinn, sopsortering och en massa annat. Fylld med nya kunskaper och idéer. Och en hel del lobbyistgodis, får jag väl erkänna.

Helgen avslutades med ett inspirerande tal av statsministern. Han fokuserade mesta delen av sitt tal på rättsväsendet. Stundtals var det kusligt tyst i salongen när han berättade om sina möten med unga brottsoffer. Eller med människor som kände sig kränkta av rättsväsendet när de hade fått se sina anmälningar läggas ner med vändande post.
Budskapet från statsministern var klart. Detta duger inte. Vi ska fortsätta att ändra de lagar som måste ändras, men framförallt måste vi nu se till att de lagar som finns faktiskt följs.

Nästa år är det valår och Sverigemöte i Göteborg. Kanske får jag åka med igen. Det skulle vara kul.

20130316-143254.jpg

2 kommentarer

    • Lovabengt28 mars, 2013 kl. 10:13
    • Svara

    Bra blogg du har!!

    1. Tack 🙂

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: