Ett besök i verkligheten

Det är viktigt och lärorikt för mig som förtroendevald att få möjlighet att göra studiebesök i de verksamheter som vår nämnd ansvarar för. Om detta skrev jag i en insändare som infördes i Hallandsposten 2012-07-07:

För ett par veckor sedan fick jag som representant för miljö- och hälsoskyddsnämnden möjlighet att delta på ett informationsmöte med ett tjugotal lantbrukare som har mark inom Halmstads vattenskyddsområden. Eftersom skyddet av dricksvattnet är en av kommunens viktigaste uppgifter ställer vi extra höga krav på just dessa lantbruk – krav som delvis begränsar deras möjligheter att bruka marken.

Att göra studiebesök är en viktig del av det politiska arbetet och i min nämnd försöker var och en göra två eller tre varje år. Detta ger oss en bättre bild av de verksamheter som vi har tillsynsansvar för, men också en inblick i våra egna rutiner och i vår egen personals arbetssituation.

Kvällen på Lilla Böslid var intressant och lärorik och jag fick med mig en del saker att fundera på. Inte minst verkar det finnas en del byråkratiska rutiner som vi borde kunna förenkla – utan att påverka grundvattnet, men som skulle göra livet åtminstone en smula enklare för enskilda lantbrukare.

Dessa funderingar tar jag med mig inför höstens arbete i nämnden.

Några av ovan nämnda funderingar finns att läsa i detta inlägg

Den ursprungliga insändaren i Hallandsposten finns här

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: