Gilla läget!

Kommunfullmäktige har nu spikat nästa års budget och därmed slagit fast att Örjans Vall ska renoveras för att uppfylla kraven på allsvenskt spel. Fram till beslutet har HBK framfört en rad goda argument för att överge Örjans Vall, men inte fått gehör för sina krav. Beslutet är fattat. Det är dags att börja gilla läget.

När det gäller Örjans Vall så kan det inte vara särskilt svårt. Jag har alltid gillat läget. Det är en fantastisk tillgång med en fotbollsarena så nära centrum och med Nissan ett halvt stenkast bort. Dessutom kommer HBK snart att spela i Allsvenskan igen och då på en arena som har fräschats upp för 75 miljoner kronor. HBK måste därför så snart som möjligt skaka av sig besvikelsen och inse att läget om ett par år trots allt kommer att vara oändligt mycket bättre än idag.

Den energi som läggs på att ändra ett redan klubbat beslut skulle göra betydligt mer nytta på att utveckla erbjudandet kring Örjans Vall. Med ett nyrenoverat Örjans Vall ligger nämligen uppgiften att locka ny och större publik hos HBK. Det borde finns tusentals goda idéer om detta. Här kommer några från mig:

  • Närheten till Nissan erbjuder fantastiska möjligheter. Varför inte locka sponsorer med ett paket med restaurangbesök i stan och båttransport till Örjans Vall. Kanske kan till och med området kring Bastionen byggas om för att ingå som en del i detta utökade Örjans Vall-koncept.
  • På arenan borde man redan nu fundera över hur man kan variera utbudet av mat och dryck. Och varför inte bjuda in hela högstadieskolor som under tävlingsformer får leverera egenkomponerade hejarramsor och belönas utefter hemmalagets resultat. Några hundra högljudda ungdomar kan antagligen väcka liv i den mest slumrande hemmapublik.
  • För att råda bot på parkeringsproblemen runt Örjans Vall borde man i samarbete med Hallandstrafiken kunna erbjuda specialturer som plockar upp publik på lämpliga platser. Resenärerna kan betala både inträde och bussresa på bussen och släppas av i direkt anslutning till ingången.

 

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: